Асхана тазалығын, дайын өнімдер, сапасы мен қауіпсіздігін бағаланып, дайын тағамдардың санитарлық-гигиеналық талаптарға сай болуы,сақталу мерзімі қарастьырылды. Комиссияның негізгі міндеттері:
- Өнімнің сапасын бағалау: Тамақтың дайындалуы, оның органолептикалық қасиеттері (дәмі, иісі, түсі, консистенциясы) тексеріледі.
- Санитарлық нормаларды бақылау:
- Талаптардың сақталуын тексеру: Ас мәзірінің бекітілген талаптарға сәйкестігін бақыланды.
Бракераж комиссиясының отырысында қаралатын негізгі мәселелер:
Мекеме жұмысының санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкестігі тексерілді.
Жұмыс барысын жетілдіру туралы ұсыныстар әзірленді.